Pola

 Pola

 baju jahit, batik, belajar, guru, indonesia, jahit, jogja, kaos, kebaya, konveksi, kursus, kursus menjahit, les, mesin jahit, obras, private, sekolah, terbaik, usaha, yogyakarta
 Pola

cara membuat pola sket duyung ukuran m - Salam semua,
Semua salinan pola di sini adalah percuma. Untuk kita berkongsi ilmu.
Sekiranya anda  sudi, berbesarlah harapan saya agar tidak memberi salinan pola ini pada sesiapa. Sekiranya ada orang yang berminat  mendapatkan pola yang sudah bercetak atau belum dari anda, sila minta mereka melawat ke blog saya ini.
Itu sudah saya anggap anda membantu saya meningkatkan traffic ke blog saya. Jasa anda amat saya hargai. Dan kalau tolong klik pada iklan di blog saya, itu dah dikira bonus untuk saya.
Terima kasih banyak banyak di ucapkan.
Semoga Allah merahmati ilmu yang kita kongsi bersama.

1. POLA KASUT MERAH



KASUT MERAH


INI pola untuk toturial KASUT MERAH. sila print sehelai dalam saiz A4. dan ikuti tutorial di sini toturial kasut merah


2. POLA TOY KETAM

Sila print semua pola ini dalam paper A4, penuh untuk mendapatkan saiz asal.

Ok itu saja untuk pola toy ketam.. boleh ikuti tutorial di link ini. buat toy ketam

3. DRESS XXXL



selamat mencuba.. senang je...

4. Dress Jom buat/ dress Adriyana


5. DRESS black yellow

untuk dress bawah sila lipat kain pdbegini dan seperti bulatan.. ukuran labuh ikut suka dan bahagian tengah sama dengan ukur lilit pinggang.
 
CARA NAK GUNTING DRESS BAWAH - dlm ilustrasi menggunakan paper.. untuk faham macam mana dress bawah ni dipotong.
ni contohnya sehelai kain.. so sila lipat dua kain ni..

ok .. lipat dua macam ni

kemudian sila lipat lagi seperti ni.. pastikan hujungnya sama..

nampak ye.. bahagian tengah dan tepi akan jadi macam ni..

lipat sikit tengahnya. Tandakan supaya kita boleh dapat sama panjang lebarnya..




dah siap tanda bolehlah gunting
kalau tak pasti ukur dengan pembaris agar semua sudut sama tandakan. boleh guntung ikut labuh yang anda suka atau labuh anak.. saya ambik dalam 8-10 inci.

tandakan bahagian tengah.. pastikan sama juga jejarinya.. ambik dalam 3. inci..kalau rasa nak tambah boleh. bila jahit tak ngam boleh ubah..tapi kalau dah gunting besar susah nak adjust...

ni rupanya bula bahagaian bulat di potong

ni hasil skirt plum yang siap digunting... cantikkan? sedia di cantum dengan bahagaian badannya..pakai kain lembut dan mudah jatuh sangat cantik..
 
5. PLOM FATIN
  Sila print semua pola ini dalam paper A4, CANTUMKAN SEPERTI DALAM RAJAH INI. Semua nya ada 6 keping. Ada arahan pada pola. Untuk menggunting bahagian plum sila ikut ilustrasi black yellow di atas, tetapi ukuran jejarinya ikut seperti yang saya tuliskan pada pola anda. Jika anda kurang faham, sila tinggalkan komen .
pola plum penuh


pola baju pom plum 2


pola baju plum 3


pola baju plum 4

pola baju plum 5

pola baju plum 6


pola baju plum 1



Dengan adanya informasi yang kami sajikan tentang  cara membuat pola sket duyung ukuran m

, harapan kami semoga anda dapat terbantu dan menjadi sebuah rujukan anda. Atau juga anda bisa melihat referensi lain kami juga yang lain dimana tidak kalah bagusnya tentang Tabel Ukuran Baju Anak

. Sekian dan kami ucapkan terima kasih atas kunjungannya.

buka mesin jahit : https://serihati-kraf.blogspot.co.id/p/blog-page.html

0 komentar:

Copyright © 2016 Kursus Menjahit.